Internationale dag van de handhygiëne: beluister onze podcast!

3 mei 2024

De Wereldgezondheidsorganisatie zet ieder jaar op 5 mei het belang van handhygiëne in de kijker. Ook in onze ziekenhuizen zie je overal handontsmetting staan: in gangen, patiëntenkamers, consultatieruimtes … Een goede handhygiëne is een eenvoudige maar effectieve manier om ziekten te voorkomen. Ons HOST-team zet zich dagelijks in voor een goede handhygiëne. Speciaal voor deze internationale dag werkte het team een laagdrempelige educatieve campagne uit!

Wat is HOST?

HOST staat voor Hospital Outbreak Support Team. Het team focust op de preventie en bestrijding van infecties en een correct gebruik van infectiewerende middelen. Als zich toch een uitbraak van een infectieziekte zou voordoen, staan zij ervoor in om de uitbraak te beheersen, verdere verspreiding te voorkomen, en de gezondheid en veiligheid van patiënten en medewerkers te waarborgen.

Beluister de podcast!

Vraag jij je ook wel eens af … Wat is het belang van een goede handhygiëne? Wie ontdekte het belang van handhygiëne? Wat zijn de vijf essentiële momenten voor het ontsmetten van de handen? Goed nieuws: het HOST-team van het E17-ziekenhuisnetwerk sloeg de handen in elkaar en maakte een eigen podcast. In minder dan een halfuur krijg je een antwoord op al je vragen, een luisterervaring vol handige tips. We gaan ter plaatse in een van onze ziekenhuizen om te horen hoe zij hier hands-on mee omgaan. Ontdek de podcast van het E17-ziekenhuisnetwerk hier:

Samen gaan we voor meer handhygiëne, want patiëntveiligheid ligt ook in jouw handen.