STROKE-team

In het E17-ziekenhuisnetwerk bundelen neurologen de krachten in de werkgroep stroke, waar we werken aan een uniforme aanpak en een beleid rond de preventie van beroertes en beroertezorg.

Wat is een beroerte of CVA?

Een beroerte of cerebrovasculair accident (CVA) is een acute medische aandoening die gekenmerkt wordt door een plotselinge verstoring van de doorbloeding van de hersenen. In België krijgen per dag gemiddeld 52 mensen een beroerte.

(BE)FAST-TEST


De symptomen herken je gemakkelijk met de BEFAST-test:

Balance

Zijn er plots evenwichtsstoornissen of onvaste gang?

Eyes

Zijn er problemen met het zicht of met het bewegen van de ogen?

Face

Staat de mond scheef?

Arm

Beweegt een arm en/of een been minder goed?

Speech

Is er een onduidelijke spraak?

Time

Reageer onmiddellijk en bel 112, elke minuut telt.

Meer informatie

Informatiesessies

Er worden binnen het E17-ziekenhuisnetwerk regelmatig informatiesessies voor patiënten en familieleden georganiseerd in de verschillende ziekenhuizen. Op deze gratis infosessies krijg je informatie over wat een beroerte is, wat mogelijke risicofactoren zijn en behandelopties. Hierbij willen we een antwoord geven op de vele vragen die je hebt. Deze infosessies zijn voor patiënten en hun mantelzorgers of naaste familie, alsook voor geïnteresseerden. Deze sessies worden regelmatig herhaald. Je kiest zelf welke infosessie(s) je wil volgen. Inschrijven is noodzakelijk.

Wereld Beroerte Dag (29/10)

Jaarlijks op de Wereld Beroerte Dag (29/10) zetten we met de ziekenhuizen van het E17-ziekenhuisnetwerk beroertezorg extra in de kijker.

Educatiesessies rond beroerte

Binnen de ziekenhuizen van het E17-ziekenhuisnetwerk kan je terecht voor verschillende educatiesessies en opleidingen rond beroertezorg:

Nieuws

Nuttige websites